Co se stalo v Praze v Podolí? Punkový Zputnik vypouští LSD z řeky a stromu.

Co se stalo v Praze v Podolí? Punkový Zputnik má nové LSD.

Technometalagropunková kapela Zputnik má nový klip na skladbu “LSD”. Povětšinouu si kapela libuje v kombinaci krve, latexu a podivných prostředí. Zputnik má pak na svá videa často komentáře typu: nechutné, jak se toto někomu může líbit, hnus, vyfetovaný koště za mikrofonem a podobně. Kapela je samozřejmě vděčná za reakce a jak sami členové Zputniku říkají: ,,Aspoň víme, že to děláme dobře!''
 

Nový klip je už na první pohled jiný, než předchozí tvorba. Je temně jemný. A vlastně nejde jenom o jedno video, ale jsou obrazová podoba singlu LSD dostala rovnou dvě vizualizace, které se liší v prostředí. Producentem a kameramanem obou verzí je Martin Mach, nenápadná postava českého filmu. 

files/Fotky ke článkům/zputnik/.big/Snímek obrazovky 2024-05-01 v 12.02.21.png

Martin Mach při práci na novém videoklipu

Martin se kreativně podílel mimo jiné na filmových perlách Ghoul a Jan Žižka a je také pravá ruka Petra Jákla. Jak ale on sám skromností sobě vlastní tvrdí: ,, Pravá ruka Petra Jákla nejsem, spíše jen ta levá."

Zaznamenat celý videoklip v rámci onetake videa na dron v řece byl právě jeho nápad. ,,Prioritou bylo neutopit dron. Pak nižší prioritu mělo neutopit Anetu, zpěvačku kapely." říká k natáčení Martin.

Protože natáčení v řece probíhalo rychleji než produkční tým plánoval, rozhodl se Martin ještě pro druhou lokaci, tentokrát na louce. Uprostřed ní se tyčí opadaný strom, podle kterého verze dostala název a svělou kompozici doplňují vkusné taneční kreace tváře Zputniku, zpěvačky Anety Práglové. Fanoušci kapely tak mohou v komentářích soutěžit, jaká verze videoklipu je lepší.

Sama kapela říká, že Zputnik lidi buď milují, nebo nenávidí a to mezi tím je průměrnost, která smrdí. Jestli chceš zjistit, kam patříš ty, můžeš si to ověřit na jejich homepage ZPUTNIK.CZ, kde také nalezneš všechna alba kapely zcela zdarma a volně ke stažení.

Témata

Eduard Rovenský

Eduard Rovenský

Redaktor

Muzikant, frontman kapely Highland a spoluzakladatel portálu PROMUZIKU.

Přečtěte si také