CITRONI vyprodali Jupiter club ve Velkém Meziříčí

CITRONI vyprodali Jupiter club ve Velkém Meziříčí

Legendy CITRON a METALINDA jedou Tour s názvem ,,Síla návratů...'' po celé České republice, společně s nimi jedou metalové dračice LORETTA!  Tentokrát zavítali do Velkého Meziříčí do Jupiter clubu. 

Citron je česká hudební skupina a představitel československého hard rocku a heavy metalu. Historie se dělí na dvě základní éry:  

  • První érou je období bluesrockového Citrónu (s dlouhým „ó“) v letech 1976 - 1982, kdy kapelu vedl baskytarista Petr Michalík. 
  • Druhá éra je v podstatě dnešní hardrockový Citron, který vedl Radim Pařízek od roku 1981 až do 2021, v této éře docházlo k různým personálním změnám. 

V listopadu 2023 skupina oznámila, že pojede v roce 2024 na společné turné se slovenskou rockovou skupinou Metalinda a ke skupině se také připojí původní členové Citronu jako hosté – basista Václav Vlasák a kytarista Jaroslav Bartoň. Do koncertních turné se také významně zapojila zpěvačka Tanja. 

Metalinda je slovenská rocková skupina založena v roce 1983. Brzy dosáhli značného úspěchu. 

Dámská kapela Loretta, která si říká "metalové dračice", vznikla v roce 1989 a už roku 1990 se její skladba Zlost objevila na metalovém sampleru "Detonation".

6. dubna 2024 se konal koncert ve Velkém Meziříčí legendárních heavy - metalových kapel. Citron a Metalinda jedou Tour s názvem ,, Síla návratů..." Před 18 hodinou se začaly tvořit nekonečné řady dlouholetých nadšených fanoušků. Hned na první pohled bylo zřejmé, že se nejednalo o ,,klasický" koncert. Lidé chodili v jeansových a kožených svršcích, které odpovídaly žánru hudby.  V 18 hodin se dveře do Jupiter clubu otevřely a návševníci s úsměvem na tvářích vstupovali do sálu, kde každý jednotlivec obdržel album skladeb od CITRONŮ!!! Během koncertů probíhaly autogramiády všech kapel. 

Večer zahájily dračice z Brna, kapela Loretta. Hned na začátku svého vystoupení se do toho řádně opřely. Fanoušci dračic se hned zapojili, zpívali, tančili, hvízdali a vytvořili pravou rockerskou atmosféru! 

files/bands/Citron, Loretta, Metalinda/Loretta.webp

Oficiální stránky Loretty

Po Lorettě vystupovala slovenská kapela Metalinda. Vstupovali na pódium před ,,rozehřáté" publikum. Metalinda odehrála své známe písně, baladu "Slnko nevychádzáj" zpíval doslova celý sál. Metalinda vystoupení zakončila slovenskou hymnou v rockerském podání a nechyběla ani česká. Nejedno oko nezůstalo suché. 

Oficiální stránky Metalinda

Oficiální stránky Metalinda

Jako hřeb večera ve velkomeziříčském Jupiter clubu vystoupili Citroni. Citroni na pódium vcházeli při velkém skandování několikatero posluchačů. Opravdu to byla SÍLA NÁVRATŮ... Byl to jeden z večerů, kdy lidé nepoužívali své mobilní telefony a užívali si okamžiky přímo v ten moment. Rockerská srdce plesala po celý večer. Skladba ,,Schoulená" zazněla jako poslední v sále, kterou zpívali Tanja s L. Křížkem bez hudebního doprovodu. Za což sklidili dlouhotrvající aplaus. 

Oficiální stránky Citron

Oficiální stránky Citron 

Pokud chcete zažít nezapomenutelnou atmosféru, jako byla tady ve Velkém Meziříčí, stále je možnost navštívit tyto legendární kapely na několika jiných zastávkách. Viz foto. 

files/bands/Citron, Loretta, Metalinda/Citron Tour - zastávky.jpg

Facebook kapely Citron

Témata