Němečtí Giant Rooks nadchli pražské Roxy

Němečtí Giant Rooks nadchli pražské Roxy

Nadšení a energické vystoupení německé indie rockové kapely Giant Rooks v pražském klubu Roxy zanechalo fanoušky v okouzleném rozpoložení.

files/Fotky ke článkům/Giant Rooks Praha 2024/Giant Rooks-14.jpg

Giant Rooks je německá indie rocková kapela původem z Hammu v Severním Porýní-Vestfálsku. Skupina vznikla v roce 2015 a skládá se ze členů Frederika Rabe (zpěv, kytara, klávesy), Jonathan Wischniowski (klávesy),Luca Göttner,  Finn Schwieters a Finna Thomase (bicí).

Jejich hudba se vyznačuje směsicí indie rocku, popu a alternativního rocku. Giant Rooks vydali několik úspěšných singlů a EP, které získaly pozornost veřejnosti i kritiky. Mezi jejich nejznámější skladby patří "New Estate", "Bright Lies" a "Wild Stare".

files/Fotky ke článkům/Giant Rooks Praha 2024/Giant Rooks-19.jpg

Kapela se úspěšně vypracovala na evropské hudební scéně a získala si velkou fanouškovskou základnu. Jejich živé vystoupení jsou obecně považována za energická a atmosférická. V rámci svého evropského turné zavítali do pražského klubu Roxy. S sebou si přivezli předskakující britskou indie-folkovou kapelu Kawala která pochází ze severního Londýna. Neměčtí Giant Rooks se dostali na stage krátce po půl 9 večer a to za opravdu bouřlivého řevu fanoušků vyprodaného klubu Roxy. Bylo dechberoucí slyšet celý klub včetně horního balkónu zpívat každou jejich píseň. Fred Rabe na pódiu zářil štěstím a energicky ke svému zpěvu také třískal do svých bicí které má vždy na podiu hned vedle mikrofonu. Fred chvílema dokonce vedl s přítomnými fanoušky zajímavé rozhovory.

Když tedy tomuto skvělému koncertu odpustíme trochu horší osvětlení jak samotného zpěváka, tak celé kapely, výsledek celého večera opravdu zanechává dechberoucí dojmy. Níže Vám přidáváme fotogalerii z tohoto večera. 

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.