Cesta do jiného světa! To byla pražská zastávka PORTALS tour Melanie Martinez.

Cesta do jiného světa! To byla pražská zastávka PORTALS tour Melanie Martinez.

Melanie Martinez je nejen zpěvačka a skladatelka, ale je také uznávanou režisérkou hudebních videí, scénáristkou, básnířkou, herečkou, tanečnicí, producentkou a fotografkou. Poprvé upoutala pozornost veřejnosti v roce 2012, kdy se objevila ve třetí sérii americké televizní soutěže "The Voice". Ačkoli byla vyřazena v pátém týdnu, její cesta v soutěži položila základy pro následný podpis smlouvy s Atlantic Records.

files/Fotky ke článkům/Melanie martinez/Melanie-Martinez1.jpg

Melanie Martinez

Po účasti v "The Voice" vydala Martinez svůj debutový singl "Dollhouse" a později stejnojmenné EP. Její hudební dráha pokračovala vzestupně a získala široké uznání díky studiovému albu "Cry Baby", ve kterém prostřednictvím svého protagonisty prozkoumává různá témata, jako jsou rodinné spory, tělo, romantika a dospívání.

Co je na Melanie určitě nepřehlédnutelné, je její extravagantní image. Před několika lety jsme ji mohli vnímat jako panenku, nyní vystupuje jako mimozemská bytost. Osobně jsem byla velmi zvědavá, zda během koncertu alespoň na chvíli sundá masku a uvidíme její tvář, což se však nestalo.

 

Její nové alter ego přišlo právě s novým albem PORTALS, které je považováno za výpravu skrze její osobní boje, růst a sebepoznání. Název alba naznačuje přechod z jednoho života do druhého a písně reflektují její minulé já s tvrdou kritikou. Album posluchače zavádí do prostoru mezi životem a smrtí, kde Martinez čelí svým vlastním nedostatkům a chybám.

Česká zastávka tour byla opravdu magická. Vystoupení se totálně vymykalo z podzimního večera obklopujícího Sportovní halu Fortuna. Melanie Martinez, s její specifickou maskou, nás opět zavedla do svého jedinečného světa, kde se hudba setkává s fantazií, aby vyprávěla příběh osobní transformace a odhodlání.

Její koncert byl nejen vizuálním a hudebním zážitkem, ale také odvážnou výpravou skrze emotivní a osobní cesty, kterými si Melanie v minulosti prošla.

Show byla protkána takřka divadelními prvky, kromě specifických kostýmů se objevily na pódiu například i gigantické houby, květiny, a díky vizualizacím na velké obrazovce za Melanií jste si mohli připadat, jako byste se ocitli v jiné, kouzelné dimenzi, kterou perfektně dokreslovala kapela a taneční doprovod interpretky. 

Zaplněná hala se dostávala do varu popovými melodiemi a fanoušci chvílemi křičeli tak moc, že jste decibely aplausu mohly slyšet i daleko za hranicemi Sportovní haly. Nemohly chybět ani hity "VOID" a "DEATH", které se zapsaly do historie jako první interpretčiny písně, jenž debutovaly v žebříčku Billboard "Hot 100". Show gradovala a k jejímu konci pak do vzduchu vystřelily i speciální konfety ve tvaru motýlků, které si fanoušci jako artefakt z večera pochytali na památku.

Americká zpěvačka s PORTALS tour do Prahy přivezla přesně to, co slibovala a její jedinečný hlas, společně s pódiovou vizualicí, si tak návštěvníci ještě dlouho ponesou v myslích. Byl to zážitek.

 

 

Témata