Marpo a Troublegang se vrátili po 5 letech do haly! O2 universum málem spadlo!

Marpo a Troublegang se vrátili po 5 letech do haly! O2 universum málem spadlo!

Fanoušci se dočkali! Marpo s Troublegangem se po 5 letech vrátili do velké haly.

Troublegang

Ironkap a Marpo, Foto: Lukáš Zima

Před 5 lety Marpo s Troublegangem vyprodali pražskou o2 arénu! Poté přišel Covid a Troublegang si prošel krizí. Nikdo tehdy nevěděl, zda budou pokračovat nebo s tím seknou. Naneštěstí se vše urovnalo, všichni načerpali novou energii a rozhodli se začít úplně od začátku. Marpo s Troublegangem tedy opět začali plnit malé kluby. Hlavní TG Family jim ale samozřejmě zůstala věrná, a tak velice rychle byla jejich sláva zpět. Hlavním cílem letošního roku bylo dobýt O2 Universum! A jak již u jejich koncertů bývá zvykem, předcházel pochod jejich fanoušků Prahou a cíl byl v pražských Vysočanech u O2 Universa! 

Během show, kterou Marpo s Troublegangem připravil, zazněly písničky ze starší Marpovy tvorby, ale také nové písničky z připravovaného alba. Prvním hostem tohoto koncertu byl raper Refew, kterého můžeme již znát z featů s Jakubem Děkanem, Pekařem nebo třeba s Janem Bendigem. S Marpem spolupracoval na písničce Vrána, kterou jsme na koncertě mohli slyšet. 

Refew , Foto: Lukáš Zima

Refew , Foto: Lukáš Zima

Sebastian

Sebastian, Foto: Lukáš Zima

Dalším Marpovým hostem byl Liberecký zpěvák Sebastian, který sám nedávno vydal nové album s názvem sBohem. A právě na tomto albu je skladba, u které spolupracoval s Marpem a jmenuje se Nezapomínám. Ihned po vydání signlu zaznamenal obrovský úspěch v českých hitparádách. Na Sebastianovi bylo vidět, že se mu velká hala líbí a chvilku na podiu si opravdu užíval. Dokonce během písničky byl v takovém zápalu, že mu ulítl port. Písnička samozřejmě u fanoušků sklidila velký úspěch. 

Na závěr koncertu jsme mohli vidět posledního hosta, a tím nebyl nikdo jiný než Lenny, skvělá česká zpěvačka a partnerka Marpa, která měla sama koncert minulý měsíc také v O2 Universu. Právě s ní vydal Marpo EP s názvem Klenoty. Na koncertu v O2 Universu jsme mohli Lenny vidět a slyšet po boku Marpa s písničkami Kruh a My dva.

Lenny , Foto: Lukáš Zima

Lenny, Foto: Lukáš Zima

Ti,kteří se tak moc těšili na to, až se Marpo a Troublegang vrátí do velké haly, se dočkali. Mohli si užít největší hity, ale také vidět unikátní stage design, který měl na svědomí Martin Hruška. Celý koncert tak působil jak po zvukové stránce tak po té vizuální velmi skvěle. V hale tak zaznělo celkem 30 skladeb a koncert rozhodně nepatřil k těm krátkým. Během koncertu se na podiu dokonce objevilo ohniště, a tak skvěle doprovodilo akustické skladby. Naopak na některé skladby jsme mohli sledovat pod podiem zapálené fanoušky, kteří pogovali. Marpo se ke konci koncertu rozeběhl a skočil do lidí, kteří si ho předávali, a poté ho vrátili zpět na stage. Za nás se koncert v takové hale rozhodně povedl a klukům návrat přejeme. Doufáme, že příští rok je uvidíme v ještě o něco větší hale! 

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.