Magický příběh psího tuláka Gumpa pokračuje

Magický příběh psího tuláka Gumpa pokračuje

Psalo se 26. září roku 2019 a v malé středoevropské zemi se zrodil jeden z největších fenoménů posledních desetiletí - pes Gump. Za chvíli už to bude pět let, co si příběh z pera Filipa Rožka podmanil snad všechny generace napříč naší republikou a už 28. března míří do kin v Česku a na Slovensku jeho filmové pokračování. Jak na první návštěvníky při předpremiéře ve Slovanském domě působilo?

Od chvíle, kdy se za sborového zpěvu písně Protože to nevzdám (k dnešnímu dni přes 27 mio přehrání na youtube) křtila na pražských Arkádách kniha Gump - Pes, který naučil lidi žít, uběhlo už pár let. Původně neměl autor knihy Filip Rožek myšlenky na pokračování tohoto bestselleru - psaní se bránil. Po několikerém naléhání režiséra a kameramana prvního filmu ke stejnojmenné knížce Gump - Pes, který naučil lidi žít F. A. Brabce svoje rozhodnutí Filip nakonec přehodnotil a začal psát pokračování, které navazuje tam, kde "jednička" Gumpa skončila. Kniha Gump - Jsme dvojka už je na pultech knihkupectví od listopadu minulého roku a právě teď se do kin řítí i filmová část.

Předpremiéra filmu Gump - Jsme dvojka proběhla tuto středu 20. března od 18.20 v prostorech multiplexu ve Slovanském domě v samém centru Prahy a jednalo se znovu o pompézní společenskou událost. Nechyběl červený koberec, příjezdy hlavních hvězd filmu luxusními vozy, róby a stylistické lahůdky, stejně jako ostrovtip režiséra Brabce spolu s přátelským popichováním autora skrze svatební očekávání. Akce byla řešena do největších detailů, od prvního kroku do novinářské uličky, až po poslední detail afterparty okořeněné mistrem světa v přípravě sushi.

Kino, popcorn, zdravice hvězd a očekávaná filmová novinka spojená s přípitkem kvalitním bublinkovým mokem a akustickým koncertem malého orchestru. Ten hrál při afterparty filmové melodie a samotné Gampovy písně, jejichž počet se prozatím zastavil na čísle 6. V průběhu večera postupně zaznělo Protože to nevzdám, Kométa, Vítr do plachet, titulní píseň druhého dílu Život je krásný, českoslovenká hymna Nech pochopíš, nebo nový hit Život je pes.

 

Nechceme prozrazovat detaily filmové novinky před její premiérou v kinech v Česku a na Slovensku. Za redakci ale můžeme toto pokračování vřele doporučit. Jedná se o další dojemný film, který srdce milovníků zvířat naplní až po okraj emocemi a málokteré oko znovu nezůstane suché.

Filmová novinka Gump - Jsme dvojka startuje v kinech už ve čtvtek 28. března 2024!

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.