Kapela Jamaron strádá. Navždy je opustil basák Filip Karlík

Kapela Jamaron strádá. Navždy je opustil basák Filip Karlík

Českou hudební scénu zasáhla smutná zpráva. Českými médii rezonuje, že tragicky zahynul basák známé Kapely Jamaron Filip Karlík. V pouhých pětadvaceti letech zemřel ve Vinohradské nemocnici na následky vážné dopravní nehody. Jamaron na svých sociálních sítích oznámil, že k tomu došlo v noci na 7. září. „Je těžké tomu uvěřit, ale bohužel je to tak. Mysleli jsme si, že se upiješ kolem čtyřicítky a zažiješ, jak budeme společně vyprodávat haly,“ loučí se slovy kapela Jamaron.

Jamaron

Kapela Jamaron na pražském Majálesu 2022. Foto : Lukáš Zima

Skupina na sociálních sítích také uvedla, že až se z tragické události trochu vzpamatuje, opět je uvidíme na pódiích. „Víme, že bys chtěl, abychom se nevzdali našich snů a plánů. A taky víme, že bys udělal všechno proto, abys u toho byl. Tak se tam zhora pořádně koukej a dej si na účet kapely flašku Jägra. Nechal jsi nám na tomhle světě hromadu práce a tisíce smutných srdcí, kamaráde!", vzkázali tam nahoru členové kapely.

Kapela Jamaron plánovala 25. října oslavu deseti let na scéně v pražském Lucerna Music Baru. K tomu, zda a v jakém složení kapely tento koncert proběhne, se zatím nevyjádřili. Kapela ale rozhodně nekončí a budeme doufat, že tuto těžkou situaci spolu zvládnou.

Jamaron na Majálesu

Kapela Jamaron na pražském Majálesu 2022. Foto : Lukáš Zima

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.