Kapela Brixtn odehrála koncert v Olomouci v rámci své Tour. Speciální hosté kapela Leon a Koblížc!

Kapela Brixtn odehrála koncert v Olomouci v rámci své Tour. Speciální hosté kapela Leon a Koblížc!

Kapela Brixtn zahájila 29. března svoji jarní tour Bude to ještě hezký. Na svou první zastávku v Olomouci přizvala jako speciální hosty spřátelené kapely Leon a Koblizc!.

Brixtn vznikla jako čtyřčlenná kapela. Za tu dobu však prošla zásadní změnou sestavy a nyní hrají Matěj a Štěpán pouze jako sourozenecké duo. Svou hudbu zakládají na českých textech, moderním, osobitém zvuku a energických živých vystoupeních. Na své jarní Tour tak diváci mohou slyšet kromě písní z prvního alba Cizí byty i dosud nevydané novinky z připravované desky, včetně nejnovějšího releasu Bude to ještě hezký, který nese název celé Tour.

Zlínská kapela Leon se po roce vrací zpět do hudebního světa. Během pauzy se i  u této kapely změnila sestava a nyní hrají ve složení Marek Švanda, David Šenkeřík a Martin Glausch. Na Tour se tak fanoušci mohou těšit na všechny dosud vydané singly s novou energií kapely.

Jako druhá předkapela vystoupila česká pop punková teenage legenda Koblizc!, která získala Českého Slavíka, zahrála si ve filmu a měla i svůj pravidelný pořad v TV. Po pětileté pauze v roce 2022 obnovila svoji činnost singlem „Skáču přes kaluže“ a to ve složení Josef Vařeka, Robert Poch a Pavel Čejka. Svůj návrat pak na podzim oslavili v Pražské Lucerně. Vloni skupina vydala album „Červená je punk“, kterým potvrdila svoji účast na hudební scéně. Na podzim následně odjela celorepublikové turné s kapelou Zakázaný Ovoce. Níže vám přidáváme galerii fotografií z koncertu, o které se postaral fotograf Lukáš Zima.

Témata