Kali a Sima přivezli do Svitav skvělou show!

Kali a Sima přivezli do Svitav skvělou show!

Kali a Sima spolu poprvé navštívili Svitavy!

Kali

Kali, vlastním jménem Koloman Magyarok Nyilai, je slovenský raper pocházející z bratislavské části Petržalka. Na rap scéně ho můžeme vidět od roku 2008. První debutové album vydal v roce 2010 s názvem Pod maskou je pravda. V roce 2012 vydal další v Čechách velmi oblíbenou desku s názvem Koniec je nový začiatok. Kali má na svém kontě aktuálně 13 desek a společně s ním aktuálně objíždí shows v Čechách a na Slovensku hudební producent a DJ Peter Pann. Poslední desku Kali vydal v roce 2021 a nese název Život neni zlý.

Sima, vlastním jménem Simona Hegerová, je slovenská rapující zpěvačka pocházející ze slovenské Trnavy. Poprvé jsme o ní mohli slyšet v roce 2012 v pěvecké soutěži Hlas ČeskoSlovenska. Sima má na svém kontě aktuálně 4 studiové desky a 2 EP. Již v roce 2017 prorazila v Čechách s deskou Femina. Poslední velmi oblíbenou deskou je u nás Masterpiece, kterou vydala v roce 2022, a s kterou objela Tour v Čechách i na Slovensku. Po jejím boku můžeme vždy vidět Tomáše Gajlíka, který je jejím přítelem, producentem a v neposlední řadě manažerem. 

Sima

Kali a Sima přijeli na páteční večer do Lidového divadla ve Svitavách a fanouškům dopřáli jeden z nezapomenutelných zážitků. Jako první nastoupil krátce po desáté hodině večer raper Kali a DJ Peter Pann. U Kaliho víme, že show udělat umí, a hned v úvodu strhnul fanoušky, kteří s ním začali rapovat známé texty. Kali ale překvapil, když odehrál skladby, které už na jeho standardním playlistu nenajdeme. Zazněly písničky jako Užívám si to a Nikto. Show byla doplněná o ohně, které tomu dodaly správný efekt. Celá show byla velmi povedená a od nás má Kali určitě velké uznání a těšíme se na jeho další shows. Krátce před půlnocí na stage doslova přiběhla Sima a její příchod doprovázel obrovský řev fanynek. Sima přijela tentokrát bez svých tanečnic, na které jsme na jejích koncertech již trochu zvyklí, ale nijak to neubralo na výkonu a energii, kterou předvedla. Během písniček jako Bohyně nebo Kabrio házely fanynky na stage vyrobené náramky, které si Sima brala a nasazovala na ruce. Bylo na ní vidět, jak velkou radost jí to dělá. Na jejím playlistu jsme mohli také slyšet písničky ze starších alb jako Podle seba, Šajním, ale také ukázky z posledního alba Masterpiece. Show byla také doprovázena plameny, které dotáhly celý koncert k dokonalosti. Potkat tedy v jeden večer na koncertě Kaliho a Simu nám zajistilo skvělý zážitek. Pořadatel Den fotbalu Polička znovu prokázal, že má cit pro výběr interpretů a už teď se těšíme na letní festival, který pod jeho patronací proběhne 5. a 6. července 2024 na fotbalovém hřišti v Poličce.

Vstupenky na Den fotbalu Polička - 2024 můžeš zakoupit zde.

 

Koncert Kali a Sima

Níže si můžete prohlédnout fotografie z pátečního koncertu Kaliho a Simy z Lidového divadla Svitavy. 

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.