Harlej vystoupili v Prostějově: sobotní večer patřil fanouškům rocku!

Harlej vystoupili v Prostějově: sobotní večer patřil fanouškům rocku!

V minulém roce kapela Harlej vydala album s názvem Zatím je to dobrý. V současné době koncertují po celé ČR v rámci již druhého stejnojmenného turné. Další zastávkou byl tentokrát Prostějov, kde kapela rozezpívala zdejší Společenský dům.

Harmonogram sobotního večera plynul přesně tak, jak bylo naplánováno. Dříve než se otevřely brány místa dění, každý kolemjdoucí zřejmě ihned zjistil, co se zde chytá. Před vstupem netrpělivě čekaly desítky fanoušků oblečených v tričkách a mikinách s motivy skupiny. Krátce po devatenácté hodině se davy postupně hrnuly k pódiu. Někteří za důležitější považovali co nejlepší výhled na show, jiní si chtěli odnést podpisy a fotovzpomínku z autogramiády, která začala ve dvacet hodin a trvala přibližně třicet minut.

Harlej svůj koncert zahájili originálně za doprovodu famfár znících z reproduktorů. Pozornost fanoušků, kterých během krátké chvíle značně přibylo, na úvod upoutala led obrazovka promítající uvítací slova a fotografie nejen z akcí, kde kapela v minulosti zahrála. V záři reflektorů se poté na pódiu objevili všichni členové. Prvním kouskem ze setu skladeb, který Harlej do Prostějova přivezli, byl Zfetovanej, ostatně tak, jak už je u nich zvykem.

Celkem zaznělo 28 písní. Nechyběly staré známé hity jako Přirození, Strážní andělé, Pověste ho vejš či Svařák, které do svého repertoáru zařadilo i mnoho zábavových kapel. Stejně tak novinky z alba, které dalo název i tomuto turné, sklidily nadšení publika.

Za doprovodu akustické kytary zazněla skladba Proměna následovaná také pomalejší Svatební košilí.

Svatební košile již byla součástí přídavku spolu s dalšími čtyřmi kousky, které si fanoušci svým potleskem a pokřiky vyprosili.

files/bands/Harlej/.big/IMG_20240414_151531.jpg

„Zatím je to dobrý II.“ Tour v Prostějově

Závěru se ještě předtím, než přišlo loučení ujal kytarista Antonín Rauer. Nejprve jednomu z fanoušků věnoval tričko, ve kterém odehrál celé vystoupení, poté zazpíval část z Toník a Vládík o tom, jak byl sám, úplně sám.

Po skoro dvouhodinové show přišel opravdu konec. Kapela se klaněla, Společenským domem se nesl bouřlivý potlesk. Kytaristi rozhazovali trsátka, bubeník paličky. Harlej slíbili, že se do Prostějova zase jistě vrátí.

„Zatím je to dobrý II.“ Tour vyvrcholí již 20. dubna v sále pražské Lucerny.

Témata