Decentnost a preciznost. Nejen tím French 79 bavil MeetFactory

Decentnost a preciznost. Nejen tím French 79 bavil MeetFactory

Pražská MeetFactory včera žila magií elektronické hudby v podání marseillského producenta French 79, který do hlavního města přivezl nejenom skvělou energii v podobě komplexního hudebního zážitku. Jak včerejší party s Simonem Hennerem vypadala, uvidíte objektivem Veroniky Mrštné v článku.

Když se mluví o elektronické hudbě, mnozí z nás si představí právě jména jako Daft Punk, Jean-Michel Jarre nebo Air. Tito giganti elektronické scény ovlivnili mnoho umělců, ale dnes je zde nové jméno, které si zaslouží stejnou pozornost - French 79. Tento marseillský producent, vlastním jménem - Simon Henner, nás podruhé poctil svou návštěvou v Praze, a opět dokázal, proč je považován za jednoho z nejinspirativnějších producentů současnosti.

files/Fotky ke článkům/French 79/.big/DSC01152.jpg

Simon Henner v MeetFactory

Po loňském vyprodaném koncertě v klubu Fuchs2 se French 79 vrátil do srdce České republiky, aby nám představil své nové album "Teenagers". Tento talentovaný umělec, který stojí za hity jako "Between the Buttons", "Hometown" a platinovým hitem "Diamond Veins" s účastí Sarah Rebecca, publikum rozhodně nezklamal. Jeho živé sety jsou vždy vyladěné do posledního detailu, a tento koncert nebyl výjimkou. Celá jeho interpretace byla jedno velmi sjednocené umělecké dílo, kde hudba a vizuální efekty tvořily dokonalou harmonii.

A mluvě o vizuálních efektech, nemohu opomenout úchvatnou světelnou instalaci, která dominuje pódiu za umělcem. Tato instalace, inspirovaná tvarem loga French 79, měnila barvy v rytmu hudby a dodávala koncertu tu správnou atmosféru. Byla to dokonalá kombinace decentnosti a preciznosti, která vytvářela nezapomenutelný zážitek pro všechny přítomné.

Koncert French 79 v Praze byl nejen hudebním, ale i vizuálním zážitkem. Je to umělec, který neustále posouvá hranice toho, co je možné v oblasti elektronické hudby, a doufáme, že se brzy vrátí a znovu nás všechny ohromí svým talentem.

files/Fotky ke článkům/French 79/maxresdefault.jpeg

Logo French 79

Témata