Dnes Praha, pozítří Blava - Peter Nagy a Indigo slaví

Dnes Praha, pozítří Blava - Peter Nagy a Indigo slaví

Peter Nagy oslavil na začátku dubna krásné 65. narozeniny. Jelikož kapela Indigo letos slaví 40 let od vzniku, uspořádali dva koncerty, které nazvali Peter Nagy 105. O koncerty byl velký zájem, pražský i bratislavský se vyprodaly. 

Prešovský rodák a několikanásobný zlatý slavík oslavil na začátku dubna krásné 65. narozeniny. V letošním roce slaví 40 let od založení kapely Indigo. Čtvrteční večer patřil koncertu s názvem Peter Nagy 105. Krátce po 20. hodině nás přivítal humorem na podiu Maroš Kramár, který vyprávěl, co mají s Peterem společného. Poté pozval na podium samotného Petera, který koncert zahájil písničkou Motýle zblízka. Během písničky ho doprovázel na klavír Marek Mečiar. Mohli jsme slyšet také písničku Agáty.

Jakmile jsme uslyšeli písničku Profesor Indigo, už na stage byla celá kapela. Ihned následovala písnička Se mnou nikdy nezostarneš, kde jsme mohli vidět krásnou vokalistku, která si střihla sólo na saxofon. Zanedlouho byl na stage pozván Peter Cmorík - slovenský zpěvák, vítěz druhé řady Slovensko hledá Superstar a několikanásobný vítěz Zlatého Slávika. Společně zazpívali píseň Myslíš na to na čo ja. Dalším hostem byla několikanásobná slovenská zlatá slavice Zuzana Smatanová, která rozzářila celé podium a zazpívala s Peterem píseň Len Pomaly. 

Jedním z posledních hostů byl český zpěvák, kytarista a skladatel - Janek Ledecký. Společně zazpívali krásnou píseň - Někdy je smích, někdy je pláč. Píseň z alba Janka Ledeckého - Na chvíli měj rád. Těsně před koncem koncertu se objevil znovu Maroš Kramár a předával dort. Na samém konci zazněla legendární píseň - Aj tak sme frajery v podání Petera, kapely a hostů. Níže vám přinášíme fotogalerii z tohoto nezapomenutelného večera. Věříme, že si fanoušci v sobotu v Bratislavě užijí koncert stejně dobře jako ti v Praze. 

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.