Československý duet k filmu o Gumpovi otevírá téma psích adopcí

Československý duet k filmu o Gumpovi otevírá téma psích adopcí

Zuzana Smatanová, Eduard Rovenský a kapela Highland pozvali slovenské známé tváře se svými pejsky do videoklipu k písničce „Nech pochopíš“.

Filmový příběh psího tuláka Gumpa zná snad každý. Už za pár týdnů se do slovenských kin po třech letech dostane jeho volné pokračování - Gump: Jsme dvojka - a jako každý skvělý film, i tento má vlastní písničku. Na svědomí ji má Eduard Rovenský s kapelou Highland, kteří do ní jako hosta pozvali Zuzanu Smatanovou. Písnička Nech pochopíš se do slovenských rádií dostává právě teď a spolu s ní i videoklip, ve kterém se objeví několik známých osobností se svými pejsky, ale také s pejskem z útulku. A právě adopce psích sirotků je hlavním motivem písničky.

Nápad na písničku vznikl už dříve, ještě v době, kdy se do kin dostal první příběh o Gumpovi. Přišel s ním Eduard Rovenský spolu s autorem knihy a producentem filmu Filipem Rožekem. "Bavili jsme se, že by bylo hezké udělat písničku, zaměřenou více na adopci pejsků, kteří čekají v útulcích po celém Československu," prozradil Rovenský.

Téma „nekupuj – adoptuj“ nakonec zapojili do singlu k filmu Gump: Jsme dvojka a ke spolupráci přizvali Zuzanu Smatanovou. „Věděli jsme o ní, že je skvělá, ale až samotná práce na písničce a následně i klipu nám ukázala, jak velkou osobností a opravdu kreativním umělcem je,“ tvrdí český raper o spolupráci se svou slovenskou kolegyní. Na písničce začali pracovat už před dvěma lety.

files/Fotky ke článkům/Gump 2/Nech_pochopis_Zuzana_Smatanova_foto_Lukas_Zima.jpg

Zuzanu Smatanovou, která má za sebou několik titulních písniček k filmům, pozvání do spolupráce velmi potěšilo a ani na chvíli nezaváhala, zda přikývne. „Jelikož jsem absolutní milovník zvířat a speciální psy, bylo pro mě téma filmu a samotné písničky jasným důvodem říct „ano“. Napsala jsem si text i melodii svého partu a celé se to krásně spojilo s tím Edovým. Navíc ve videoklipu si mohl zahrát i můj vlastní pes Guru. Věřím, že písnička i klip pomohou myšlence adoptování pejsků z útulků a dostane se co nejdál mezi lidi. Velmi se těším na film,“ dodala Zuzana Smatanová, která aktuálně tráví čas zotavováním se po plánované operaci kyčle.

Ve videoklipu si kromě jejího psa zahráli i další „celebritní“ psí duše se svými majiteli, ale také jedna, která na svůj domov zatím čeká v útulku Svobody zvířat. Tento kříženec teriéra Jacka Russela jménem Maxík zapózoval ve společnosti moderátorky Adely Vinczeové. Kromě něj si se svými pány v klipu zahráli i maltipoo Jimmy s moderátorem Andrejem Bičan, oříšek Rafi s herečkou Zuzanou Vačkovou a buldoček Amy s raperem Majselfem. Natáčel se ve studiu v 

Považské Teplé, ale iv prostředí, kde pejsci se svými majiteli žijí. Doplněn byl o záběry z filmu Gump: Jsme dvojka a výsledek opravdu stojí za to.

„Věřím, že se bude líbit a písnička taky. Za celou kapelu můžu říct, že dosud nás na srdci hřeje ten kouzelný den na Slovensku, když jsme natáčeli záběry ze studia. Snad se ta atmosféra přenese i na diváky a posluchače,“ uzavřel frontman kapely Highland.

Zatímco písnička a videoklip už své světlo světa spatřily, 28. března se do českých a slovenských kin dostane i filmové pokračování psího hrdiny Gumpa, tentokrát pod názvem Jsme dvojka . V hlavních rolích se v něm kromě psího hrdiny a mnoha dalších zvířat objeví také Richard Krajčo, Bolek Polívka, Vica Kerekes, Štěpán Kozub, Pepa Vojtek, Karel Roden a další.

files/Fotky ke článkům/Gump 2/Nech_pochopis_Eduard_Rovensky_foto_Lukas_Zima.jpg

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.