Ani na MS v biatlonu hudba nechybí!

Ani na MS v biatlonu hudba nechybí!

To, že je v Novém Městě na Moravě biatlon, to ví asi každý, ale málokdo ví, že i takový biatlon má hudební doprovod. Kdo měl tedy tu čest, být na Vratislavově náměstí předskokanem před mistrostvím světa?  

V úterý 6. února v Novém Městě na Moravě začalo mistrovství světa v biatlonu. Na zahájení vystupovala Ewa Farna. Kromě sportovních příznivců, kteří na Vysočinu dorazili, si koncert nenechalo ujít i spousta zpěvaččiných fanoušků. Ewa prý svoji hvězdnou kariéru začínala právě v Novém Městě na Moravě. „Měla jsem tu koncert před osmnácti lety. Byl to jeden z mých prvních koncertů,“ řekla Ewa. 

Ewa Farna je polsko-česká zpěvačka interpretující písně v češtině a polštině. Je také moderátorka, která pochází z české části Těšínska.  Působí v oblasti populární a rockové hudby. Za svou kariéru získala řadu českých i polských ocenění. V anketě Český Slavík se stala zpěvačkou roku v letech 2021 a 2023 navázala na stříbrné a bronzové umístění. V roce 2022 vyhrála cenu Anděl v kategorii Zpěvačka roku. Roku 2023 byla vyhlášena i absolutním slavíkem.

files/Fotky ke článkům/koncert Anny K. Nové Město na Moravě/ewa farna.jpg

Ewa Farna s oceněním 

Ve čtvrtek 8. února  Vratislavovo náměstí zaplnila legendární ostravská skupina Buty. Zazněly zde hity, jako jsou: Vrána, Tata, František, Nad stádem koní, Krtek, Jednou ráno, Demáček. 

Základní kámen skupiny BUTY byl položen v roce 1986. Skupina za celou dobu svého hudebního bytí vytvořila 8 studiových alb a obdržela mnoho ocenění.

files/Fotky ke článkům/koncert Anny K. Nové Město na Moravě/.big/buty.jpg

Skupina BUTY

V sobotu 10. února před velkým závodem na Vratislavově náměstí vystupovala Anna K.

Anna K. je česká zpěvačka a skladatelka. Z repertoáru postupně zahrála známé zaběhlé hity Ty jsi jako já, Vždycky Se Budem Znát, Nebe, Večernice, O tobě i o mně, Na malou chvíli a došlo i na novinky z chystaného alba Údolí včel. Anna K. v sobotním odpoledni roztančila celé náměstí. Vydařený koncert si užívali nejen Česi, ale take Fini, Poláci, Němci, Angličani, všechny národnosti, které do Nového Města na Moravě zavítali. A to i přes to, že Anně zpívající stejně jako její kolegové v češtině, nerozumněli. Byla opravdu nádherná atmosféra.

files/Fotky ke článkům/koncert Anny K. Nové Město na Moravě/anna k.jpg

Anna K. před svým koncertem 

Anně nyní vychází nové album s názvem Údolí včel po šesti letech od poslední desky Světlo. Desku pokřtí 25.dubna. 2024 v Praze ve Forum Karlín.

files/Fotky ke článkům/koncert Anny K. Nové Město na Moravě/údolí včel.jpg

Deska s názvem Údolí včel

Anna po odehraném koncertu věnovala nějaký čas autogramiádě a po té se vydala fandit do Vysočina Arény všem, prý ale hlavně Čechům!

files/Fotky ke článkům/koncert Anny K. Nové Město na Moravě/anna k na biatlonu.jpg

Anna K. na biatlonu

Témata